Contact met Ceweb

Ceweb
E-mail: info@ceweb.nl
Tel.: 073-52 25 352

Nieuws - 'Mobiel vriendelijke’ websites krijgen hogere ranking in Google

Donderdag 7 mei 2015
Dat kondigde Google onlangs aan. Vanaf 21 april gaat de factor ‘mobielvriendelijkheid’ zwaarder wegen bij zoekopdrachten die met een smartphone of tablet worden gedaan. Dat wil zeggen dat websites die responsive zijn, hoger gaan scoren dan websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik. Het gevolg? De positie van uw website in Google zou kunnen veranderen. Gelukkig weet Ceweb hier raad mee!

WAT IS ‘MOBIELVRIENDELIJK’?
‘Mobielvriendelijk’ wil zeggen dat een website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten. Dit kan door middel van het responsive maken van een website. Dat wil zeggen dat een site van formaat en indeling verandert wanneer je hem op een ander apparaat bezoekt. Teksten en afbeeldingen verschijnen bijvoorbeeld onder elkaar, in plaats van naast elkaar, op het kleine scherm van een smartphone. Zo blijft alle content goed leesbaar.

WAAROM DOET GOOGLE DIT?
Dat Google deze factor zwaarder gaat laten wegen, is eigenlijk heel logisch. Het aantal smartphone- en tabletgebruikers groeit nog steeds sterk. Er wordt zelfs geschat dat het gebruik van mobiel internet dit jaar het gebruik van internet op desktops gaat overstijgen.

WAT BETEKENT HET VOOR U?
Het kan zijn dat uw positie in de zoekresultaten in Google gaat veranderen. Vooralsnog was de online vindbaarheid van websites gebaseerd op de techniek en structuur van de website, de content en het gebruik van keywords en links. Nu wordt de factor mobielvriendelijkheid daaraan toegevoegd. Het is straks mogelijk dat wanneer een smartphonegebruiker uw website googelt, hij moet doorzoeken naar pagina 5 voordat hij uw site vindt, terwijl uw site op een pc misschien wel op pagina 1 te vinden is. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

IS UW WEBSITE AL MOBIELVRIENDELIJK?
Heel goed, dan hoeft u niets te doen. Twijfelt u echter over de geschiktheid van uw website voor mobiele apparaten? Of wilt u weten wat u moet aanpassen om online vindbaar te blijven? We adviseren u hier graag over. Neem contact met ons op via 073-52 25 352 of stuur een e-mail naar info@ceweb.nl. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor uw website.

Laatste nieuws