Contact met Ceweb

Ceweb
E-mail: info@ceweb.nl
Tel.: 073-52 25 352

Nieuws - Artikel: Warm hart voor Rosmalense verenigingen

Dinsdag 19 april 2016
Warm hart voor Rosmalense verenigingen
Cédric Schretlen maakt communiceren makkelijker

Naast ingang B van Perron-3 hangen naambordjes van allerlei bedrijfjes, soms eenpitters soms wat groter. Eén van hen is Cédric Schretlen die er sinds een jaar of zeven kantoorruimte huurt. Een rustgevende plek met mooi uitzicht die hem inspiratie geeft bij zijn creatieve werk. Opgeleid als Multimedia Vormgeving en Authoring, een mondvol, is zijn hoofdactiviteit intussen het ontwikkelen van websites.

Door Herman van Dinther


Cédric (30) woont driekwart van zijn leven al in Rosmalen. Op zijn slaapkamer bij zijn ouders in Maliskamp ontwikkelde hij al op tienjarige leeftijd een eigen familiesite. “Dat ging met een programmaatje op Windows 95”, lacht hij. De klik met internet zat er bij hem dus al vroeg in.
“Ik bezocht het Grafisch Lyceum in Eindhoven, het tegenwoordige Sint Lucas.”
Als student was hij echter altijd al bezig met zijn computer en ontwikkelde daarop een Kerstsite kerstmisonline.nl. “De sfeer rond Kerstmis heeft mij altijd aangesproken en een site daarvoor gaf mij veel voldoening. Ik had werkelijk duizenden bezoekers per dag, daar kickte ik op. Ik heb de site al een tijdje niet meer bijgehouden maar ik ben inmiddels wel bezig met een uitbreiding en verbetering van onze vernieuwde site kerstmarkten.net wat het  grootste kerstmarkten overzicht van Nederland moet worden. Daar komen alle markten van Nederland, België en Duitsland op te staan.”

Thuisgevoel
Werkte Cédric na zijn opleiding nog jaren vanuit zijn kantoor in zijn ouderlijk huis, dat werd acht jaar geleden toch teveel. “Mijn toenemende klantenkring kon ik er niet goed ontvangen en dus maakte ik de overstap naar mijn huidige werkruimte. Ik woon trouwens ook niet meer thuis. Een kleine vijf jaar geleden verhuisde ik naar een appartement in De Groote Wielen. Dat bevalt mij helemaal prima, ik voel me thuis in Rosmalen.”
Hij heeft intussen grote netwerken en veel contacten. “Dat begon toen ik voor Tennisvereniging Rosmalen de website had gemaakt. Die sloeg goed aan en dat bracht steeds meer mensen ertoe mij te vragen ook voor hun bedrijf of vereniging een website te maken. De  mond-tot-mond reclame doet zijn werk goed. Intussen heb ik met mijn bedrijf Ceweb ongeveer driehonderd klanten.

Communicatie
Tot zijn klanten horen intussen enorm veel verenigingen. “Juist binnen verenigingen is een goed werkende website belangrijk voor de interne en externe communicatie. De vrijwilligers die de site moeten vullen en beheren hebben daar meestal niet veel tijd voor, dus het is van belang dat dit werk heel eenvoudig te doen is. Daar hou ik rekening mee bij de bouw. Net als met  de gebruiksmogelijkheden op tablet en smartphone. De standaard sites zijn daar vaak niet op berekend terwijl juist veel jongeren gewend zijn bijna alles met hun smartphone te doen.
De financiële drempel hou ik voor verenigingen zo laag mogelijk. Ik heb daar sponsorpakketten voor ontwikkeld zodat we samen een win-win situatie bereiken. Op die manier wil ik een bijdrage leveren aan goed functionerende samenleving waarin het verenigingsleven een grote rol speelt. ”
Juist voor de zakelijke markt heeft Cédric heel veel mogelijkheden in huis.
“Omdat ik een eigen beheerssysteem heb ontwikkeld  kunnen klanten heel simpel hun eigen site beheren. En mijn systeem is lastiger te hacken, dat vind ik een beveiligingsvereiste.
Daarnaast werk ik met een service-systeem op abonnementsbasis. Dat betekent dat ik altijd stand by ben wanneer er zich problemen voordoen, maar ook fungeer ik als vraagbaak voor oplossingen en zorg voor tijdige updates.”

Combinatie
“Het feit dat ik breed ben opgeleid en de techniek beheers om sites te bouwen blijkt in de praktijk een ideale combinatie. Bij campagnes van een bedrijf kan ik ook het gehele project begeleiden en bijbehorende tools zoals logo’s, posters, brochures en andere zaken regelen.
Waar ik ook voor een klant mee bezig ben is het ontwikkelen van applicaties voor mensen die dementeren en mensen met het syndroom van Down. Voor mij is het een uitdaging om met de klant mee te denken om een perfect eind product op te leveren. Dat doe ik trouwens niet alleen hoor. Bij een aantal dingen die ik doe schakel ik natuurlijk deskundige expertise van andere specialisten in. Ik kan en weet veel, maar gelukkig niet alles”, zegt Cédric met een big smile tot slot.
Natuurlijk heeft Ceweb ook een eigen website, www.ceweb.nl.


Foto: Cédric heeft een prima werkruimte in gebouw B van Perron-3

Laatste nieuws