Contact met Ceweb

Ceweb
Hoff van Hollantlaan 1Y
5243 SR Rosmalen

E-mail: info@ceweb.nl
Tel.: 073-52 25 352

Nieuws - Koop nu een SSL certificaat bij Ceweb

Woensdag 29 maart 2017

Koop nu een SSL certificaat bij Ceweb
Als je online aankopen wilt doen bij een webwinkel of een contactformulier op een website invult omdat je bijvoorbeeld meer informatie over een bepaald onderwerp wilt hebben, is het belangrijk dat je persoonsgegevens beveiligd zijn. Zodat deze niet overal gaan rondzwerven en iedereen er zomaar toegang tot heeft. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens van de bezoekers aan je website beveiligd zijn, kun je gebruik maken van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt niet alleen voor een beveiliging van de gegevens van je klanten maar maakt ook dat je webwinkel of website een betrouwbare uitstraling krijgt. Dit kunnen bezoekers zelf eenvoudig opmerken doordat ze zien dat het adres met https:// begint en ze bovendien ook een slotje in de adresbalk zien staan. Een SSL certificaat bestel je eenvoudig bij Ceweb.


Wat is een SSL certificaat?
Veel websites maken gebruik van contactformulieren die een bezoeker kan gebruiken als hij of zij een vraag wil stellen of bijvoorbeeld een klacht heeft. Omdat je dan als klant een aantal persoonlijke gegevens meestuurt, wil je natuurlijk wel dat deze bij de juiste ontvanger terecht komen. Om misbruik van je gegevens te voorkomen, kunnen websites gebruik maken van een SSL certificaat. Dit zijn ze niet alleen wettelijk verplicht, maar het levert ze ook een aantal voordelen op die we later in deze tekst even voor je op een rijtje zetten. SSL staat voor Secure Sockets Layer.

Hoe weet je of het certificaat aanwezig is?
Om als bezoeker van een website te kunnen zien of deze gebruikt maakt van een SSL certificaat hoef je alleen maar naar de adresbalk te kijken. Als er een dergelijk certificaat aanwezig is, is dat te herkennen aan het slotje of aan de groene kleur (die overigens niet bij iedere vorm van het certificaat gehanteerd wordt) van de balk. De verbinding tussen de bezoeker en de website wordt beveiligd door middel van een sterke encryptie die praktisch onmogelijk te kraken is.

Beveiligde gegevens en beveiligde verbinding
SSL zorgt er niet alleen voor dat de gegevens die een klant verstuurt naar een website (zoals bijvoorbeeld bij het doen van een bestelling) beveiligd zijn. Het zorgt er ook voor dat de gegevens die naar en van de website verstuurd worden, niet door iemand anders aangepast kunnen worden. De bezoekers hebben dus niet alleen de zekerheid dat hun gegevens beveiligd worden, maar ook dat zij daadwerkelijk met jouw bedrijf te maken hebben als ze op je site aan het surfen zijn. En jij weet zeker dat alleen de gegevens die jij erop zet, er ook daadwerkelijk op komen staan en niets anders.

Hoe werkt het?
Omdat SSL met een versleutelde encryptie werkt worden alle persoonsgegevens op een veilige manier verzonden. Dus als je als klant iets bij een webwinkel bestelt, kun je er zeker van zijn dat je gegevens alleen daarvoor gebruikt worden. Op veel sites kun je een contactformulier invullen als je bijvoorbeeld een vraag of een klacht hebt. Ook daarop komen persoonlijke gegevens te staan. Ook deze worden veilig verzonden en komen, wanneer een website voorzien is van een SSL certificaat, alleen maar aan bij degene waarvoor deze bestemd zijn.

Voordelen SSL Certificaat
Als je voor je webwinkel gebruik maakt van een SSL certificaat betekent dit dus voor je klanten dat ze er zeker van kunnen zijn dat ze ook echt met jouw bedrijf te maken hebben en er van verzekerd kunnen zijn dat hun gegevens vertrouwelijk behandeld worden en niet kunnen uitlekken.

Verhoogde betrouwbaarheid
Als bezoekers van een webwinkel een adres boven in de adresbalk zien staan dat begint met https:// en waarbij ook een slotje staat, geeft ze dit een gevoel van veiligheid. Ze weten dan dat de site veilig is en hun gegevens beveiligd worden. Naar een veilige website zullen bezoekers ook sneller terugkeren dan naar een onbeveiligde.

Groter gevoel van veiligheid
Wanneer je gebruik maakt van een SSL certificaat kunnen er geen gegevens die uitgewisseld worden tussen jouw website en de bezoekers worden misbruikt door anderen. Dit is niet alleen voor de klant belangrijk, maar ook voor jou als eigenaar van de webwinkel.

Betere posities in Google
Als je een beveiligde webwinkel of website hebt, zullen mensen hier ook sneller terecht komen als ze een bepaald zoekwoord intypen via de zoekmachine van Google. Tot 2017 gaf Google alleen aan wanneer sites wel voorzien waren van een SSL certificaat. Vanaf het begin van dit jaar laten ze de bezoekers echter ook weten wanneer het een website betreft die geen certificaat kent en de beveiliging van de gegevens niet gewaarborgd wordt. Als je website een dergelijk certificaat wel heeft, is dat allemaal goed geregeld.

Betere conversie
Klanten van een bepaalde webwinkel zullen vaker ernaar terugkeren als ze weten dat het veilig is om op de site te kijken en er producten te bestellen. Als ze er zeker van kunnen zijn dat alle persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld worden is de conversie (de mate waarin klanten weer terugkomen naar je winkel) hoger en verkoop je derhalve ook meer.

Geen financiële risico’s
Iedere webwinkel in Nederland is bij wet verplicht om een SSL certificaat te hebben. Omdat klanten zich steeds meer bewust worden van de veiligheid die ze willen hebben wat betreft hun persoonlijke gegevens, is het verstandig om een SSL certificaat aan te schaffen. Vanwege de wettelijke verplichting dien je het aan te schaffen, maar het geeft jou als eigenaar van de webwinkel ook voordelen. Als jij niet kunt instaan voor de veiligheid kan je dit op een fikse boete komen staan.

Snel en simpel
Het bestellen van een SSL certificaat kost weinig tijd en moeite. Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar en nadat je het certificaat besteld hebt, zal de beveiliging snel voor je geregeld worden. Het geeft je website een beveiliging waar zowel de klant als jij wat aan heeft.


Soorten certificaten die Ceweb aanbiedt
Bij Ceweb heb je als eigenaar van een webwinkel de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende certificaten. De kenmerken en grootste verschillen tussen deze certificaten hebben we even voor je op een rijtje gezet, zodat jij de beste keuze kunt maken. 

Ceweb basiscertificaat
Het eerste en meest eenvoudige certificaat dat je kunt kiezen is het Basiscertificaat. Als je voor dit certificaat kiest krijgen je klanten een slotje in de adresbalk te zien als ze op jouw website komen. De adresbalk wordt niet groen. Dit certificaat zorgt er ook voor dat je hoger komt te staan bij Google als mensen op deze manier naar jouw site zoeken. Bestellen is eenvoudig en het certificaat wordt binnen een dag geleverd. Het certificaat wordt geregistreerd op je eigen naam en je domeinnaam wordt er direct mee beveiligd. 
Kosten: 30,- excl. btw per jaar & eenmalige installatie kosten.

Ceweb standaardcertificaat
Het tweede certificaat is het Standaardmodel. Hierbij krijg je dezelfde beveiliging als bij het basismodel. Dat wil zeggen, de klant krijgt geen groene adresbalk in beeld als hij op je site zit, maar ziet wel het slotje staan dat aanduidt dat de site veilig is en er gebruik gemaakt wordt van een beveiligde verbinding. Ook dit certificaat kan binnen een dag geleverd worden en zorgt er voor dat je website hoger in ranking komt te staan bij Google. Als extra biedt dit SSL certificaat dat de bedrijfsgegevens zichtbaar zijn. Dit betekent dat de klant er van verzekerd kan zijn dat hij met het juiste bedrijf in aanraking komt en daar dus ook vertrouwen in kan hebben. De bedrijfsgegevens worden ook gecontroleerd.
Kosten: 60,- excl. btw per jaar & eenmalige installatie kosten..

Ceweb uitgebreid certificaat
Het derde SSL certificaat staat bekend onder de naam Uitgebreid. Dit betekent dat de bezoeker van je webwinkel niet alleen het slotje ziet staan in de adresbalk maar dat deze ook voorzien is van een groene kleur. Deze kleur laat zien dat de site beveiligd is en is bijvoorbeeld ideaal voor banken of webwinkels om te gebruiken. De bedrijfsgegevens zijn ook altijd zichtbaar voor de klant. Er wordt controle uitgeoefend op de domeinnaamhouder, op de bedrijfsgegevens en op degene die het certificaat aanvraagt. Dit alles om het zo veilig mogelijk te maken en te houden voor de bezoekers van de site. Ook met dit certificaat kom je bij Google hoger in de ranking te staan. Het geeft de klanten een gevoel van vertrouwen als je voor dit certificaat kiest en het kan er voor zorgen dat zij vaker terug zullen keren naar je site of webwinkel. Het oogt veilig maar zeker ook professioneel als ze de groene adresbalk boven in het scherm zien.
Kosten: 120,- excl. btw per jaar & eenmalige installatie kosten.

Speciale aanbieding & bestellen
Als je nu nog een SSL certificaat bestelt bij Ceweb, kun je profiteren van een fantastische aanbieding. Bestel je voor 15 april 2017? Dan krijg je € 10,- korting op de installatie van het SSL certificaat. Bestel nu het certificaat voor deze korting. Bestellen doe je eenvoudig: stuur een mailtje naar info@ceweb.nl of bel ons op 073 785 15 19 en wij bij Ceweb regelen alles voor je.

Laatste nieuws