Contact met Ceweb

Ceweb
E-mail: info@ceweb.nl
Tel.: 073-52 25 352

Nieuws - Veilige verbindingen met SSL certificaten voor je website

Woensdag 29 maart 2017

Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Als je op een website persoonlijke gegevens achterlaat voor bijvoorbeeld een contactformulier of inschrijfformulier is het fijn te weten dat deze gegevens veilig binnenkomen en niet onderschept kunnen worden. Om ervoor te zorgen dat alle gegevens van bezoekers aan je website beveiligd zijn kun je gebruik maken van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt naast de beveiliging er ook voor dat je website een betrouwbare uitstraling krijgt. Dit kunnen bezoekers zelf eenvoudig opmerken doordat ze zien dat het adres met https:// begint en ze bovendien ook een slotje in de adresbalk zien staan. Een SSL certificaat bestel je eenvoudig bij Ceweb.

Speciale aanbieding geldig tot 31 juli 2017

Als je voor 31 juli 2017 een SSL certificaat bestelt bij Ceweb kun je profiteren van de volgende aanbieding: ontvang eenmalig 25% korting op de SSL certificaat van één jaar! Bestellen doe je eenvoudig: stuur een mailtje naar info@ceweb.nl of bel ons op 073 785 15 19 en wij regelen het SSL certificaat binnen één week.

Wat is een SSL certificaat?

SSL staat voor Secure Socket Layer. Het is een protocol dat gebruikt wordt om een versleutelde verbinding tussen een webserver en een internetbrowser zoals bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox tot stand te brengen. Door gebruik te maken van SSL wordt ervoor gezorgd dat alle gegevens die verstuurd worden tussen een webserver en browser beveiligd worden en ontoegankelijk zijn voor buitenstaanders en niet gestolen kunnen worden. SSL wordt dan ook door miljoenen websites gebruikt zodat de veiligheid van de gebruikers van de sites gewaarborgd wordt en er geen persoonlijke gegevens gelekt worden naar derden.

Hoe weet je of het certificaat aanwezig is?

Om als bezoeker van een website te kunnen zien of deze gebruik maakt van een SSL certificaat hoef je alleen maar naar de adresbalk te kijken. Als er een SSL certificaat aanwezig is kun je dat herkennen aan het slotje of aan de groene kleur (die overigens enkel bij het meest uitgebreide certificaat gehanteerd wordt) van de balk. De verbinding tussen de bezoeker en de website wordt beveiligd door middel van een sterke encryptie.

Hoe werkt het?

Data die op een website staan kunnen naar de bezoekers gestuurd worden. Maar bezoekers kunnen zelf ook data naar de website versturen. Dit is bijvoorbeeld het geval als ze creditcards gegevens invullen bij een aankoop. Deze data worden door SSL gecodeerd waarbij de sleutel om deze code te kunnen lezen van de server van de website naar de computer van de bezoeker verzonden wordt. Op deze manier wordt er tussen de twee contact gemaakt. Doordat er gebruikt gemaakt wordt van een codering die alleen door de website en bezoeker gedecodeerd kan worden kan de informatie die verzonden wordt nooit in handen vallen van iemand anders die er wellicht misbruik van zou kunnen maken.

Voordelen SSL Certificaat

Verhoogde betrouwbaarheid
Als bezoekers van een website een adres boven in de adresbalk zien staan dat begint met https:// en waarbij ook een slotje staat geeft ze dit een gevoel van veiligheid. Ze weten dan dat de site veilig is en hun gegevens beveiligd worden.

Hogere ranking
Naast het feit dat het bezoekers vertrouwen geeft in je website als ze zien dat er veilig met hun gegevens wordt omgegaan zitten er nog meer voordelen aan SSL. Zo speelt SSL sinds eind vorig jaar een nog grotere rol in de Google ranking. Google laat websites die beveiligd zijn hoger in de zoekresultaten naar voren komen dan onbeveiligde websites. 

Betere conversie
Een bijkomend voordeel van het gebruik van een SSL certificaat is dat klanten van een webwinkel vaker ernaar terugkeren als ze weten dat het veilig is om op de site te kijken en er producten te bestellen. Als ze er zeker van kunnen zijn dat alle persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandeld worden is de conversie (de mate waarin klanten weer terugkomen naar je winkel) hoger en verkoop je derhalve ook meer.

Is een SSL certificaat verplicht?

Het is niet verplicht om een SSL certificaat te hebben op je website maar de Nederlandse Wet Bescherming Persoonsgegevens schrijft wel voor dat het verplicht is om gegevens op een veilige manier op te slaan, te verzenden of te ontvangen. Heb je een website waarop mensen betalingen kunnen doen of kunnen inloggen, dan ben je verplicht te zorgen dat dit veilig kan geschieden. Dit geldt ook voor het invullen en versturen van contactformulieren. De wet kan je niet verplichten een SSL certificaat aan te schaffen maar zonder sta je juridisch heel zwak als er kwalijke zaken met persoonsgegevens gebeuren die via jouw website gevonden worden door derden. Het is daarom wijsheid altijd een SSL certificaat aan te schaffen. Voor de kosten hoef je het niet te laten en het kan je ook nog eens veel ellende besparen en voordelen opleveren.

Soorten certificaten die Ceweb aanbiedt

Bij Ceweb heb je als eigenaar van een website de mogelijkheid om te kiezen uit drie verschillende certificaten. De kenmerken en verschillen tussen deze certificaten hebben we even voor je op een rijtje gezet, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Ceweb basis SSL certificaat
Een Ceweb basis certificaat geeft je het volgende:

Ceweb standaard SSL certificaat
Een Ceweb standaard SSL certificaat biedt je het volgende:

Ceweb uitgebreid SSL certificaat
Het derde Ceweb SSL certificaat is, zoals de naam al zegt, de meest uitgebreide vorm van SSL:


Laatste nieuws